twitter
    Ne mutlu Türküm diyene!

Benjamin Ben Gordon


1.91 boyunda 90 kg ağırığında
4 nisan 1983'te ingiltere londra'da doğdu. ailesi amerikalı olmasına karşın ingilterede doğduğundan ingiliz vatandaşlığınada sahiptir. new york'ta büyüdü basketbolla sokaklarda tanıştı.



kolej kariyerini connecticut'ta geçirmiştir. freshman yılında bench'ten gelerek maç başına 12.6 sayı atmıştır. sophomore yılında maçbaşına atığı 19.5 sayı ile takımının en skorer oyuncusu olmuştur. 19.5 sayı ile ulusal sıralamada ilk 50 içine girerek nba olma yolunda ilk sinyalleri vermiştir. ayrıca aynı sezonda connecticut huskies adına tüm sezon boyunca 156 asist yaparak çok yönlü bi guard olduğunu kanıtlamıştır ve big east konferansı en iyi 2. beşine seçilmiştir.
takımdaki junior ve son senesinde takımın lider oyuncusu konumundadır.gordon maç başına attığı 20.5 sayı 4.7 ribaunt ve 4.4 asist ile connecticut tarihinde bi oyuncunun ilkkez big east konferansı en iyi takımına seçilmesini sağlamıştır. ayrıca tüm sezon boyunca attığı 104 üçlük takım rekorunu kırdı.başarılı sezonunun ardından takımını ncaa finalleri elemelerinde bigeast turnuvasında toplam 81 sayı atarak finallere taşımayı başardı. ncaa finallerinde takımı adına attığı toplam 127 sayı ile ncaa şampiyonluğuna taşıyordu. finalller sonrası yapılan most outstandings player ödülünde takım arkadaşı e.okafor'un ardından 2. sırada yer aldı. gelen bu büyük başarının ardından gordon ülkenin en popüler isimlerinden biri haline geldi öyleki lakapları -gentle ben- , -madison square gordon- tüm ülkece hafızaları işgal etti. 2004 yazında yapılacak nba draft'ına girmeye karar veren b.gordon 3. sıradan chicago bulls tarafından seçildi.

çaylak yılında bulls formasıyla 82 maçın tamamında yer aldı. bench'ten gelerek maç başı 15.6 sayı 2.6 ribaunt ve 2 asist ve .404 üçlük isabet yüzdesi ile en iyi 6. adam ödülünün sahibi oldu. 3 kere doğu konferansında ayın çaylağı seçildi. sezon sonunda en iyi çaylak 5'inede seçilen gordon takımının playoff yapmasında önemli roller üstlendi. playoff'larda ilk turun ötesine geçemeyen chicago'da gordon maç başı 14.5 sayı 2.7 rib. ve 2.5 asist ile oynadı.
2005-2006 yılına ilk 5 çıkmaya başlayan gordon ara sıra 6. adamlık rolünüde üstlendi. oynadığı 80 maçın 47'sinde ilk 5 başlayan gordon maç başı 16.9 sayı 2.7 rib. ve 3 asist ile gelişimini gösterdi.allstar hafta sonundaki çaylaklar maçında sophomore takımı adına 17 sayı attı. playoff'larda yine ilk turu geçemeyen bulls en azından jordan'dan beri ilk kez playoff takımı olarak anılmayabaşlandı. gordon oynadığı 6 maçın tamamında ilk 5 çıktı. 40 dakika ort. oynayan gordon 21 sayı 3.3 rib. ve 3 asist ort. ile takımın ayakta kalan yegane oyuncusu konumundaydı.
3. yılında artık takımın as oyuncuları arasına yerleşen gordon 82 maçın 52'sinde ilk 5 çıktı. maç başına 21.4 sayı ile takımının en skorer oyuncusu oldu. yanında 3.1 ribaunt ve 3.6 asist ile çok yönlü oyununu geliştirdi.ancak oyununda maç başı yuaptığı 3.05 top kaybı ile ligin en çok top kaybı yapan oyuncuları arasına girdi.3 nisan günü doğum gününden 1 gün önce oynanan bir normal sezon maçında milwaukee'ye karşı attığı 48 sayı ile kariyer rekoru kırdı. sezon sonuna playofflara katılmaya hak kazanan chicago b.gordon önderliğinde son şampiyon miami'yi ilk turda elemeyi başarmıştı. ikinci turda rakibi detroit karşısında seride 3-0 geriye düşmesine rağmen sonraki 2 maçı alarak pistons'a kolay teslim olmayacaklarını gösterdiler ama seri 6. maçta bitti. ben gordon playoff'lar boyunca maç başı 20.4 sayı 3.8 rib. 3.8 asist .436 üçlük isabet yüzdesi .921 serbest atış yüzdesiyle elinde4n geleni yaptı ama takımının elenmesine engel olamadı.
2007 playoff'larında gösterdiği performansla gelecek için umut veren takım bi anda çökmüştü sezonu çok kötü tamamlayan bulls'ta inişli çıkışlı performans gösteren gordon oynadığı 72 maçta 18.6 sayı 3.1 rib. ve 3 asist ort. kapadı playoff yapamayan takım şanslı bi lotarya seçimiyle 1. sıradan d.rose'u seçti.
şuanda ben gordon'a olası yeni kontratında istediği parayı vermek istemeyen bulls yönetimi oyuncuya teklif gelmemesi halinde yıllık 6 md gibi cuzi bi rakama 1 yıl daha gordon'u takımda tutabilecek


0 yorum:

Yorum Gönder