twitter
    Ne mutlu Türküm diyene!

Julius Erving


Julius Erving 


Julius Winfield Erving II (d. 22 Şubat 1950, Roosevelt New York), Dr. J, lakabıyla da bilinen, eski Amerikan basketbol oyuncusu, aynı zamanda basketbola çember üzerinden oynamayı ve sıçramayı esas alan modern bir stili kazandıran efsanevi bir oyuncudur.

Erving şu anda amatör lig haline gelmiş olan ABA'yı NBA'in önüne geçirmek için büyük çaba harcamıştır. Takımını sırtlayan bazı yıldız oyuncular "takımın belkemiği" olmuşlardır, ancak Dr. J genelde "ligin belkemiği" olarak bilinir. Julius Erving, ABA'deki çoğu takımın NBA'e geçtiği sezonda 1976 sezonunun sonunda ABA'nın elindeki en büyük kozdu.

Erving üç defa şampiyonluk kazanmış, dört defa MVP seçilmiş, ikisi ABA'daki Virginia Squires ve New York Nets takımları ve biri de NBA'deki Philadelphia 76ers ile olmak üzere üç kez sayı kralı olmuştur. Profesyonel basketbol tarihinde en çok sayı atan beşinci oyuncudur, toplamda 30,026 sayıyı hanesine yazdırmıştır (NBA ve ABA birlikte).

Erving 1993 yılında NBA'in 50. Yıldönümü Tüm Zamanlar Takımı'na seçilmiş ve aynı yıl içinde Hall of Fame'e girmiştir. 2004 yılında, ismi Nassau County Sports Hall of Fame'e de girmiştir. Birçok kişi onu şimdiye kadar gelmiş geçmiş en muhteşem basketbolculardan biri ve Vince Carter, Michael Jordan, ve Dominique Wilkins ile birlikte dört en iyi smaç vuran oyuncudan biri olarak değerlendirir. Kendine münhasır smacı ise "Tomahawk" idi.


0 yorum:

Yorum Gönder