twitter
    Ne mutlu Türküm diyene!

Rasheed Wallace


Rasheed Wallace (17 Eylül, 1974) Detroit Pistons'ın en önemli ve en eski 2.(8) oyucusudur. Boyu 2.11 cm, kilosu 104'tür.Kriyer rekoru 55 sayıdır. Detroit'in tarihinde en çok üçlük atan oyuncudur.ve en skorer 3. oyuncudur.Çok hırçın bir oyuncu olan Wallace nba de en çok teknik faul alan oyncudur.Aynı zamanda,bir zamanlar Detroit forması giyen nba nin en iyi savunmacılarından Ben Wallace ile çok iyi bir ikili oluşturmuşlardır ve 2004 deki şampiyonlukta baş rolü paylaşmışlardır.

KARİYER

1995 draftında Washington Wizarts tarafından draft edlimiştir.NBA'de asiliğilye bilinen Wallace Washington'da oyundaki agrasifliğiyle tanınmış ve kısa sürede seyircinin en sevdiği isimde olmuştur. o yıl Wallace 10.1 sayı,4.7 ribaunt ile en iyi ikinci çaylak beşine seçilirken,sezon sonunda harvey grant ile birlikte rod strickland ve kevin duckworth karşılığında trail blazers oldu. portland taraftarları ilk başta yıllardır takıma büyük emeği geçen,clyde drexler önderliğinde nba finaline giden takımın kilolu ama faydalı all-star pivotu duckworth'ün ve yine yetenekli point-guard strickland'ın takımdan gitmesine bozulsalar da kısa zamanda yeni ve daha genç bir yıldız kazandıklarını fark ettiler.7buçuk yıl süren portland macerası boyunca iki kez all-star (2000 ve 2001) olacak olan rasheed wallace,özellikle 2000-2001 sezonunda 19.2 s/7.8 r/2.8a/1.8b/1.2tç ve 2001-2002 sezonunda 19.3s/8.2r/1.9a/1.3b/1.3tç ortalamaları tutturarak yıldızlarla dolu portland kadrosunda pota altında arvydas sabonis ile birlikte rakiplere içerden dışardan eşleşme sorunu yaratacak bir uzuna dönüşmekle kalmıyor,hücumda da portland'ın esas oğlanı oluyordu.ama rasheed nba'e ısınıp ligin en önemli power forward'larından biri olurken hemen her sezon ligin teknik faul kralı olarak kötü de bir şöhret ediniyordu.bir de bunların üstüne kulüp yönetiminin kesenin ağzını açarak yıldızları kadrosuna toplamasına karşın beklenen şampiyonluğun gelmemesi de eklenince hayal kırıklıkları artıyordu.özellikle 1999 ve 2000'de üst üste batı konferansı finallerini daha sonra şampiyonluğa ulaşacak olan san antonio spurs'a ve la lakers'a kaybetmeleri uzun vadeli kurulmamış olan takımdaki sabırları zorluyordu.hele de 2000 yılında lakers'a batı konferansı finallerinde 7. ve son maçta son çeyreğe 15 sayı önde girip kaybetmeleri olası bir nba şampiyonluğundan da portland'ı ve rasheed'i mahrum bırakıyordu.

Detroit Pistons Sezonu

2001-02 sezonunda da 18.1s/7.4r ortalamaları tutturan wallace,2003-04 sezonu ortasında önce 1 maçlığına atlanta hawks'a geçti,ardından da o sezonun şeklini şüphesiz en çok değiştirecek üçlü bir takasla detroit yolunu tuttu.detroit'e gelmesiyle pota altında all-star pivot,nba'in en iyi savunmacılarından ben wallace ile beraber "wallace*2"'yi oluşturan "sheed",pistons takımında adeta eksik kalan son parçayı tamamlıyor ve takım play-off'larda giderek artan bir performansla 2003-04 nba şampiyonluğuna ulaşıyordu,hem de finalin mutlak favorisi lakers'ı 4-1'lik sonuçla rahat bir şekilde geçerek.bir anlamda rasheed de lakers'tan geçmişin intikamını alıyordu.şampiyonluktan sonraki iki sezonda da nba'in en güçlü takımlarından biri olarak yer alan pistons'ta hücumdaki ilk seçenek olmadığı için sayı ortalaması biraz düşse de,rasheed 2004-05 sezonunda nba finalini 7. maçta spurs'a kaybeden pistons'ın özellikle savunmasında ben wallace ile birlikte etkili bir oyun çıkartıyordu.2005-06 sezonunda da kariyerinde 3. kez all-star seçilen rasheed,büyük bir potansiyel olarak girdiği nba'de geride bıraktığı 11buçuk sezonda ligin en iyi power forwardlarından biri olmayı çok yönlü oyunuyla başarıyordu.
Detroit pistons'la müthiş yıllar geçiriyor. adını Detroit 'in gelmiş geçmiş en iyi oyuncuları arasına adını kazımıştır

Başarıları

2 kere en iyi savunma 5 ine seçilmiştir.
2 kere NBA'in en iyi 5'ine seçilmiştir.
Detroit tarihinin en skorer 3. oyuncusudur.
Detroit'te 3 kez en skorer oyncu olmuştur.
2004 3'lük yarışında 2. olmuştur.
2007-2008 yılında sadece 1 maç kaçırmıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder