twitter
    Ne mutlu Türküm diyene!

Mario Chalmers

 

Mario Chalmers Amerikan profesyonel basketbol oyuncusudur.10 Temmuz 2008'de Miami Heat'le kontrat imzalamıştır.2008 NBADraftında Minnesota Timberwolves tarafından 34. sırada seçilmiştir.3 sezon boyunca Kansas üniversitesinde oynamıştır.2008 NCAA finalinde Memphis'e karşı maçı uzatmaya götüren üçlüğü atmış ve takımının NCAA şampiyonu olmasında büyük rol oynamıştır.Üniversitede oynadığı 3 sezon boyunca konferansında en iyi savunmacı,en iyi savunma beşi,en iyi beş seçilme gibi başarılar yakaladı.

Lise Hayatı
Alaskadaki Bartlett lisesine giden Chalmers takımının 2002 ve 2003 yıllarında eyalet şampiyonu olmasında büyük rol oynadı.
Üniversite Hayatı
Chalmers 2005 yılında sınıfının en iyi guard'ı kabul ediliyordu.Kansas Üniversitesine gitmeden önce Arizona,Wake Forest,North Carolina,Georgia Tech gibi prestijli okullardan burs teklifleri aldı.
NBAKariyeri
13 takımın draft öncesi antrenmanlarına katıldıktan sonra 2008 NBADraft'ında Minnesota tarafından 34. sıradan seçilen Chalmers hemen sonra Miami Heat'e takas edildi.Daha sonra Miami Heat'le kontrat imzaladı.Çaylak sezonunda 82 maçın hepsinde ilk 5 başlayan Chalmers sezonu 10 sayı 5 asist 3 ribaund ve 2 top çalma ortalamalarıyla tamamladı.Top çalma sıralamasında çaylaklar içnde 1. tüm oyuncular içinde 4. oldu.5 Kasım 2008'de bir maçta 9 top çalarak Miami Heat takım rekorunu kırdı
.

0 yorum:

Yorum Gönder