twitter
    Ne mutlu Türküm diyene!

Avery Bradley

Doğum tarihi = 26 Kasım 1990 (21 yaşında)
Doğduğu yer = Merced, Kaliforniya, ABD
Boyu = 6 ft 2 in (1.88 m)
Kilosu = 180 lb (--82 kg)
Takımı = Boston Celtics

Derrick Rose Röportajı

Chicago Bulls'un yıldız oyuncusu Derrick Rose bu yaz yaptıkları, amaçları ve çalışmalarını hoopshype.com'a yaptığı röportajda anlattı.İşte o röportaj:

Soru: Seyahatinden biraz bahsedebilir misin? Özellikle Kobe Bryant, Kevin Durant ve Chris Paul'le birlikte maç da yaptığın Filipinler ziyaretinden.

Derrick Rose: Eğlendim.Filipinlere gitmek büyük bir tecrübeydi.Çok memnun kaldım.Oraya giden herkesin bu yaz yaptıkları en iyi şeyin Filipinler'e gitmek olduğunu düşündüğünden eminim.Filipinler'de çok tanındığımı bilmiyordum, sonsuza kadar unutmayacağım bir tecrübeydi bu.

Soru: Bunun gelecek için "Dream Team" olduğunu hissettiğini tahmin ediyorum.

Derrick Rose:Evet, kesinlikle.Hepimiz iyi zaman geçirdik.Orada oynamamızı ilgiyi oraya çekti.Bu 1 haftada yapılan bir şeydi.Oraya salı gittim cumartesiye kadar kaldım.Çok hızlı gerçekleşti olaylar.

Soru: Lokavt hakkında konuştuğundan eminim.Bu durumlar karşısında ne hissediyorsun?

Derrick Rose: Zor bir durum bu.Şu anda bir işim yok ve işim olmayacak gibi görünüyor.Bunu liseden beri hissetmemiştim.Düşündüğüm şey milyarder ve milyonerlerin parayı dert etmemesi gerektiği.Ben sadece sahaya çıkıp bu oyunu sevenler için oynamak istiyorum.Ben, bu durumun herkesten çok bu taraftarları üzdüğünü düşünüyorum.

Soru: Ne düşünüyorsun peki.Sezon yok, ya da daha kısa bir sezon?

Derrick Rose: Durum kötü görünüyor, şu anda oldukça kötü.Ancak benim yapabileceğim tek şey çalışmak ve sezonun olması için dua etmek.

Soru: Görüşmelerin sonunda daha kısa bir sezon olursa veya hiç sezon olmazsa yurtdışında oynamayı düşünür müsün?

Derrick Rose: Şu anda duruyorum, Los Angeles'ta çalışıyorum.Halihazırda yurtdışında oynamayı düşünmedim.Eğer düşünürsem Euroleague kesinlikle hesaba katacağım seçenek.Menajerlerimle konuşup sorun olmadığına emin olmalıyım.Ancak ben NBA'nin olmasını umuyorum.

Soru: Heat serisinden sonra, kondisyonunun iyi olmadığını söylemiştin.Bu yaz, bunu geliştirmek için ne yapıyorsun?

Derrick Rose: Evet, kolejden beri ilk kez ağırlık kaldırdım.Bunun zor olacağını biliyorum çünkü ağırlık kaldırmayı pek sevmem ancak kazanmak için her şeyi yapacağım, bana saha içinde avantaj sağlayacak her şeyi yapacağım.Düşünebileceğiniz her şeyi.Pazartesiden cumaya kadar günlük 1 saatlik bölümler hâlinde ağırlık kaldırdım.8:30'dan 9:30'a kadar da sahadayım, sonra eve gidip 13:00'a kadar uyuyorum ve sonra kondisyon çalışmalarıma tekrar başlıyorum.

Soru: Oyununun başka bir yönü üzerinde çalışıyor musun?

Derrick Rose: Sadece istikralı olmaya çalışıyorum, yeteneklerimi keskinleştirmeye ve post-up oyunum üzerine çalışıyorum.

Soru: MVP ödülünü almanın üzerinden çok zaman geçti ama bu ödülle ilgili neler hissediyorsun?

Derrick Rose:Bu, çok önemliydi ancak tatmin olmuş değilim.Şampiyonluk kazanana kadar da tatmin olmayacağım.Şampiyonluk kazanacağımı düşünüyorum, bu konuda şüphem yok.1'den fazla şampiyonluk kazanacağım.Şüphem yok.

Soru: Carlos Boozer takım için büyük bir takviyeydi ancak playoff'ta bekleneni veremedi.Ondan ve takımın geri kalanından önümüzdeki sezon ne bekliyorsun?

Derrick Rose: Şu anda herkes çok çalışıyor.Eğer herkes gelip oyununu geliştirmek için çalışırsa takıma takviye yapılmadan kazanabiliriz.Herkesin daha yeni olduğunu düşünüyorum.Geçen sezon playoff'ta 1. turu geçtiğim ilk yıldı ve bu başarımız bize ileride yardım edecek.Geçen yıl bizim için bir temeldi ve yapabileceğimizin en iyisiydi.

Soru: Yani, takıma katkı yapılmasına gerek olmadığını mı düşünüyorsun?

Derrick Rose: Şu anda ihtiyacımız yok, eğer kesinlikle katkı sağlayacak oyuncularla imzalarsak sorun yok tabi, ancak bana göre şu anda gayet iyiyiz.

Soru: Tom Thibodeau bu takıma neler kazandırdı?

Derrick Rose: Birlikte çalıştığım en iyi koç.Profesyonelliği, bir koç olarak çalışma etiği...Çok çalışıyor, bizim de çalıştığımızdan emin olmak istiyor.Düzenli olarak iletişime geçtiğim tek koçum.Maç kasetlerini izlerken o, beni arıyor ya da ben onu arıyorum ve ne kadar geç olursa olsun basketbol konuşuyoruz.

Soru: Onun bu kadar iyi bir koç olduğunu ilk defa ne zaman anladınız?

Derrick Rose: Geçtiğimiz yaz.Sezon başlamadan önce.22 yaşındaydım, arkadaşlarım da gençti.Bu nedenle bütün gece konuştuk.Sabah 2:30 gibi gym'e gittik ve antrenman tesislerine gittik ve onun odasının ışığının yandığını gördük.3'e kadar çalıştı, sadece maç kasetlerini izledi.