twitter
    Ne mutlu Türküm diyene!

Baron Davis


Baron Davis 12 Nisan 1979'da Los Angeles Compton da dunyaya geldi. Anne ve babası hakkında fazla konusmayı sevmıyor.Baron ve kız Kardeşi Liza 
ananeleri Lela ve büyükbabları Luke tarafından büyütüldü. Aile Los Angeles'ın Güneyinde 2 odalı bı evde yasıyorlardı.
Luke ve lele Baron ile cok fazla kural koymadılar ancak bu iki kardeşin de bildiği gibi,yasadıkları bolge hıc tekın bı yer degıldı.Buyukbabalarının tek ıstegı burunlarını pis işlere sokmamaları ve derslerine cok calısmalarıydı. Baron zaten cok zekı bır cocuktu,her zamanbuyukbasını dinledi ve onun gosterdıgı yolda dewam etti. Tabi Baron'un bu yolda devam etmesının tek nedenı buyukbabasının koydugu bır kuraldı.Eğer baron başına bı ış asarsa onu basketbol oynamamakla cezalandıracaktı.Bunun da etkısıyle çevredekı ınsanlarla karşılaştırıldığında sorunsuz bir ilkokul donemı geçıre baron sadec 1 defa okulla ılgılı bır problem yasadı ve 1 ay basketbol oynamama cezası aldı.Bu cezada onun aklını basına getırdı.
Basketbol oynamak Baron Davis için bir tutkuydu ve bu tutkusunu gerçekleştirmek için çok da uzağa gitmesi gerekmiyordu. Büyükbabası ona evin arkasına bir pota yapmıstı.Baron ve arkadasları orda basketbol oynuyorlardı ancak oynadıkları zemin cok da duz olmayan,engebelı topragı olan çim bır zemindi.çoğu kişi Baron'un bugunkı ınanılmaz top hakımıyetının o çim sahaya borclu oldugunu söyler.
Baron ilkokulu bitirdiğinde ona Crossroad adlı liseden basketbol bursu ile kendı okullarında okuma fırsatı sunulur.Her ne kadar Baron arkadaslarından ayrılmak istemesede ailesinin de etkisiyle bu büyük fırsatı tepemez ve crossroads'ın teklifini kabul eder.
Baron okula başladığında etrafında gordugu herkes zengin ailelerin ,ileride doktor yada avukat olarak kariyer yapmayı planlayan cocuklarıdır.Baron için ise tek bir hedef vardır: Basketbolcu olmak. Baron odaklandığı tek yer olan basketbolda efsnevi seneleri sona ermeye yaklaşmıs olan Los Angeles Lakers'ın guardı Magic Johnson'a adeta tapar.Onu cok seven Baron hep onun gıbı bir oyuncu olmak istediğini söyler. Ayrıca Isiah Thomas'ın da oyun stilini kendine cok yakın hisseder. Tabi Los Angeles'lı oldugundan şehrin diğer takımı olan ve kötü gunler geçiren Clippers da Baron'un ilgisini çekmektedir.Clippers'da ilk olarak Marques Johnson,sonra da Danny Manning veRon Harper beğendiği oyunculardır


0 yorum:

Yorum Gönder